...ιστορίες που αξίζει να διαδοθούν!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Μ’ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Από την Κέλλυ Φαναριώτη, εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορούσατε να κατεβάσετε δεκάδες χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας στο tablet ή το κινητό σας με το πάτημα ενός κουμπιού; Στο ερώτημα αυτό έσπευσαν να απαντήσουν θετικά δύο αδέρφια από τον Αχινό Φθιώτιδας, δημιουργώντας την συγκεκριμένη εφαρμογή που γρήγορα κατέκτησε τις πιο απαιτητικές αγορές του πλανήτη.
Πρόκειται για τον αρχαιολόγο Δημήτρη και τον προγραμματιστή Τάσο Βούλγαρη που έχοντας τις γνώσεις που απαιτούνται δημιούργησαν το «Greece: History & Culture».

Η εν λόγω εφαρμογή είναι η πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για IOS (iPhone και iPad), που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό.

iOS Simulator Screen shot Dec 9, 2013, 9.06.07 PM
Ο χρήστης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει περιόδους της ελληνικής ιστορίας από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι και το σύγχρονο ελληνικό κράτος και να μάθει για την Ιστορία, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό της κάθε περιόδου. Υπάρχει κατάλογος με αναλυτική περιγραφή των επιτευγμάτων μεγάλων προσωπικοτήτων που δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα, όπως επίσης κι ένας χάρτης που παρουσιάζει τα μέρη με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον στην ελληνική επικράτεια.
Επιπλέον, το «Greece: History & Culture» περιέχει περισσότερες από 200 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, παρουσίαση 150 αρχαιολογικών χώρων και ανάλογο αριθμό βιογραφιών.

Είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα έναντι 0,89 ευρώ ενώ σύντομα θα διατίθεται και στα ελληνικά εντελώς δωρεάν.

iOS Simulator Screen shot Dec 9, 2013, 9.04.55 PM
Οι ιστορικές πηγές στις οποίες βασίζεται η εφαρμογή, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης βιβλιογραφίας που επέλεξε ο αρχαιολόγος Δημήτρης. Μάλιστα, η παράθεση των γεγονότων δεν σταματά τυχαία στις αρχές της δεκαετίας του 40’, καθώς οι σχεδιαστές αναγνωρίζοντας τις πληγές που άφησε στην ελληνική κοινωνία η συγκεκριμένη περίοδος, δεν θέλησαν να πάρουν θέση και να δημιουργήσουν πάθη.
«Είχαμε με τον αδερφό μου τις ειδικότητες που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Κάποια στιγμή λοιπόν διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε κάποια αντίστοιχη για iphone και το ipad και αποφασίσαμε να φτιάξουμε εμείς μία», δηλώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο Τάσος Βούλγαρης.

GHC

Για τη δημιουργία της εφαρμογής τα δύο αδέρφια χρειάστηκε να δουλέψουν σκληρά για περισσότερους από τέσσερις μήνες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ξενύχτησαν δουλεύοντας με έναν υπολογιστή και ένα κινητό στο χέρι.
Ανταπόκριση

Η εφαρμογή «Greece: History & Culture» διατίθεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στο Αpp store και ο κόσμος την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ήδη μετρά χιλιάδες downloads σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, ενώ κέρδισε και την 5η θέση στο 3ο Διαγωνισμό i-Bank που διοργανώθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Μάλιστα, πολλοί γνωστοί Έλληνες του εξωτερικού, – όπως ο Νίκος Αλιάγας, η Μαρία Μενούνος και η Nia Vardalos- κατέβασαν την εφαρμογή στο κινητό τους και αφού τη χρησιμοποίησαν, εξέφρασαν τα θετικά τους σχόλια μέσω των social media.

«Η ανταπόκρισή του κόσμου είναι ιδιαίτερα θερμή και συνεχώς λαμβάνουμε μέσω mail θετικές κριτικές από διάφορα μέρη του κόσμου», αναφέρει ο Τάσσος τονίζοντας πως όταν ξεκινούσαν πριν δύο περίπου χρόνια αυτή την προσπάθεια, δεν φαντάζονταν πως το εγχείρημά τους θα είχε τέτοια αποδοχή.

Εξωτερικό

Στόχος των αδερφών Βούλγαρη ήταν εξ’ αρχής η αγορά του εξωτερικού και όχι τόσο η εγχώρια, διότι, όπως εξηγούν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η αγορά έξω είναι πολύ μεγαλύτερη και ο κόσμος μπορεί πιο εύκολα να αγοράζει τέτοιου είδους εφαρμογές. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεών μας είναι από τις ΗΠΑ», υπογραμμίζει ο Τάσος επισημαίνοντας πως επέλεξαν ένα πολύ προσιτό αντίτιμο (0,89 ευρώ) προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Πάντως, η μεγαλύτερη επιτυχία, σύμφωνα με τα δυο αδέρφια, ήταν οι μαζικές αγορές στις οποίες προέβησαν τρεις εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ιδρύματα των Η.Π.Α με σκοπό να διδάσκουν την ελληνική ιστορία μέσα από το διαδίκτυο. « Όλο αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για εμάς και είναι κάτι που ομολογουμένως δεν περιμέναμε. Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πλέον ανεπτυγμένη ακαδημαϊκή κοινότητα του κόσμου αναγνώρισε έμπρακτα την προσπάθειά μας ως εκπαιδευτικό εργαλείο».

«Δεν θα γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι»

Το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τον Τάσο είναι η πολύ σκληρή δουλειά και το πάθος για το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται εκείνος και ο αδερφός του. « Για να μπορέσει κανείς να εκπληρώσει τα όνειρά του πρέπει να είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά», τονίζει.

Κατά τον ίδιο, δεν είναι απαραίτητο να μετακομίσει κανείς σε κάποιο αστικό κέντρο προκειμένου να εργαστεί και να επιτύχει, καθώς υπάρχουν ακόμη επαγγελματικές ευκαιρίες και στην ύπαιθρο.

«Ζω με τον αδερφό μου σε ένα όμορφο χωριό της Φθιώτιδας, από το οποίο δουλεύω και επικοινωνώ με διάφορες χώρες ανά τον κόσμο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε στην παγκόσμια αγορά», δηλώνει και προσθέτει: «οι νέοι σήμερα πρέπει να ψαχτούν λίγο περισσότερο και να ξεφύγουν από τα τετριμμένα. Δεν θα γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε θα ανοίξουμε σουβλατζίδικα και καφετέριες. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες στην Ελλάδα σε πολλές ειδικότητες που θα μπορούσαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους με την τεχνολογία και ώστε να πρωτοπορήσουν», καταλήγει.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy