...ιστορίες που αξίζει να διαδοθούν!

Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Συνέντευξη στην Κέλλυ Φαναριώτη 

Μια διαφορετική εικόνα για τη στάση των Γερμανών απέναντι στην κοινωνικοοικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα επιχειρεί να περάσει η Γερμανίδα Ute-Lucia Krall, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 8.000 ευρώ για ιδρύματα της χώρας που χρήζουν οικονομικής στήριξης.

«Όταν τον περασμένο Οκτώβρη ταξίδεψα στην Αθήνα, σοκαρίστηκα από τα όσα είδα. Τα καταστήματα ήταν άδεια, πολλοί άνθρωποι έμεναν σε αυτοσχέδια σπίτια φτιαγμένα από χαρτόκουτα και έψαχναν σε κάδους απορριμμάτων. Πολλές οικοδομές ήταν ερειπωμένες και άλλες σε ημιτελή κατάσταση. Η εικόνα αυτή της πόλης με παρακίνησε να ξεκινήσω μια έρευνα προκειμένου να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει», δηλώνει η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”.

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Η 50χρονη αρχαιολόγος, τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της θεωρώντας τη χώρα μας λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Έχει έρθει αρκετές φορές κατά το παρελθόν στην Αθήνα αλλά η τελευταία της επίσκεψη την έφερε αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δεν γνώριζε. «Μίλησα με κάποιους Έλληνες, οι οποίοι με ενημέρωσαν για τη δραματική κατάσταση των ιδρυμάτων, το ποσοστό ανεργίας αλλά και για τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Η εικόνα που μου μετέφεραν ήταν αντιπροσωπευτική των όσων είδα στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας. Είναι διαφορετικό να ενημερώνεσαι για όλα αυτά από τα μέσα ενημέρωσης κι αλλιώς να τα ζεις από κοντά».

Στο πλευρό της στάθηκε ο 71χρονος επιχειρηματίας κ. Fritz Ressle, ο οποίος γεννήθηκε το 1941 στη Βαυαρία, μεγάλωσε μέσα στα αποκαΐδια του πολέμου και ήρθε αντιμέτωπος με την πείνα από πολύ μικρή ηλικία. Ενεργό μέλος της όλης προσπάθειας ήταν και ο 65χρονος Έλληνας χειρουργός του Hilden κ. Γιώργος Κεσιμίδης. «Συνεργαστήκαμε αρμονικά στοχεύοντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Για εμάς η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδεις αξίες μιας κοινωνίας», επισημαίνει η κυρία Krall.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 5 Μαρτίου η Ute-Lucia Krall με τη συνεργασία των ανθρώπων του «Μπορούμε», δώρισαν χρήματα, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια σε ιδρύματα όπως το Χριστοδούλειο Oικοτροφείο, το Ζάννειο Ιδρυμα, ο ξενώνας «Φροντίδα» και η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Αννα» στην Κηφισιά. Τον περασμένο μήνα η κα. Krall δώρισε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στα Χανιά, το ποσό των 2.500 ευρώ για τη θέρμανση του κτιρίου.

Πηγή: εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy