...ιστορίες που αξίζει να διαδοθούν!

Μια 16χρονη στο… Μουντιάλ της Microsoft

Από την Κέλλυ Φαναριώτη 

Την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τους καλύτερους του κόσμου διεκδικώντας μια θέση στο Πάνθεον της τεχνολογίας, θα έχει η 16χρονη Έφη Ζιώτα από την Καβάλα που πριν από λίγες ημέρες διακρίθηκε κερδίζοντας το πολυπόθητο εισητήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft που θα διεξαχθεί τέλη Ιουλίου στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Η 16χρονη μαθήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ”Microsft Office Specialist” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα μέσα Μαίου και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται πυρετωδώς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο οποίο θα διαγωνιστεί ανάμεσα στους 140 καλύτερους του κόσμου.

«Έμαθα για τον διαγωνισμό από τον καθηγητή μου Παναγιώτη Ασλανίδη, ο οποίος πίστεψε εξαρχής σε εμένα κι έτσι αποφάσισα να πάρω μέρος. Δεν περίμενα πως θα βγω πρώτη αλλά συνειδητοποίησα πως οι κόποι ανταμείβονται κι αυτό είναι ένα μάθημα που θα με ακολουθέι σ’όλη τη διάρκεια της ζωής μου», μου λέει η ίδια.

Η προετοιμασία για τον διαγωνισμό της Αθήνας διήρκησε πέντε μήνες και περιελάμβανε αρκετά μαθήματα, ειδικά τεστ αλλά και πολύ διάβασμα τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, όπως λέει, ήταν μια ευχάριστη διαδικασία και δεν ένιωσε σε καμία περίπτωση να πιέζεται ή να παραμελεί τα μαθήματα του σχολείου της. Άλλωστε, η Πληροφορική είναι ένας τομέας με το οποίο έχει αποφασίσει ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά.

«Από τα δεκατέσσερά μου συνειδητοποίησα πόσο πολύ αγαπώ αυτόν τον τομέα. Πλέον, έχοντας κάνει αρκετά μαθήματα κι έχοντας καταλάβει τι ακριβώς είναι η Πληροφορική, την αγάπησα ακόμη πιο πολύ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μου κινεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον όσο οι υπολογιστές», σημειώνει.

Αυτές τις ημέρες η Έφη προετοιμάζεται για τις εξετάσεις του σχολείου καθώς είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει με τον καθηγητή της μαθήματα προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις ΗΠΑ. «Ανυπομονώ να πάω γιατί θα είναι εμπειρία ζωής. Δεν αγχώνομαι διότι θεωρώ το στρες μεγάλο εχθρό για έναν διαγωνιζόμενο. Είμαι έτοιμη να ξεκινήσω την προετοιμασία και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», λέει με σιγουριά.

Έχοντας καταφέρει κάτι σπουδαίο σε τόσο μικρή ηλικία, η 16χρονη δίνει το δικό της μήνυμα σε συνομήλικούς της. Όπως λέει, ιδιαίτερη σημασία έχει για κάποιον να δοκιμάζεται σε διάφορους τομείς ώσπου να βρει εκείνον στον οποίο έχει κλίση. «Όλοι κάπου έχουμε μια έφεση. Βέβαια, από μόνο του το ταλέντο δεν αρκεί αλλά απαιτείται παράλληλα και επίμονη προσπάθεια. Πλέον, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ένας ένας άνθρωπος που προσπαθεί σκληρά και αξίζει, στο τέλος πετυχαίνει».

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy