...ιστορίες που αξίζει να διαδοθούν!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΜΕ ΒΡΩΣΙΜΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Από την Κέλλυ Φαναριώτη 

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε για διάφορους Έλληνες που με όπλο την καινοτομία και το μεράκι τους, κάνουν γνωστά τα προϊόντα της ελληνικής γης σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην κατηγορία των ανθρώπων αυτών ανήκει και ο Γιάννης Καρυπίδης με τη σύζυγό του Σταυρούλα Θεοδώρου, οι οποίοι εξάγουν σε περισσότερες από 15 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τρεις πολιτείες της Αμερικής, τθυμαρίσιο μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων.

meli-1

Όπως εξηγεί στο parapolitika.gr ο κ. Καρυπίδης, όλα ξεκίνησαν όταν την Άνοιξη του 2012 δοκίμασαν σε έναν γάμο σαμπάνια με φύλλα βρώσιμου χρυσού. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη ετοιμαζόταν να μεταναστεύσουν στο Λονδίνο όπου εκείνος θα έβρισκε δουλειά σαν λογιστής και η σύζυγός του θα έκανε το μεταπτυχιακό της.   «Μόλις ήπιαμε την σαμπάνια, αναρωτηθήκαμε με ποιο άλλο προϊόν θα μπορούσε να αναμειχθεί ο χρυσός. Επειδή είχαμε ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το μέλι μιας και η οικογένεια της Σταυρούλας το  παρήγαγε για αρκετά χρόνια, σκεφθήκαμε να τα συνδυάσουμε τα δύο αυτά υλικά. Από τότε μας ανοίχτηκαν πολλοί δρόμοι», δηλώνει χαρακτηριστικά.

meli

O κ. Γιάννης Καρυπίδης με τη σύζυγό του.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, η ελκυστική συσκευασία, οι καινοτόμες προσμείξεις, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός του ζευγαριού, αποτελούν κατά τον ίδιο τα μυστικά επιτυχίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο κ. Καρυπίδης προωθεί από μόνος του το προϊόν του πηγαίνοντας ο ίδιος με τη συζυγό του σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο προκειμένου να το παρουσιάσουν. «Ενώ οι περισσότεροι στέλνουν ένα δείγμα από το προϊόν τους και περιμένουν την απάντηση, εμείς πηγαίνουμε σε διάφορες εκθέσεις και εξηγούμε στον κόσμο ποια είναι τα ευεργετικά συστατικά του μελιού μας»..

Πάντως, όπως μας λέει, δεν περίμενε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει το μέλι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι φανατικοί υποστηρικτές του μελιού Vasilissa είναι κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό. «Ακόμη και στα ελληνικά σημεία πώλησης που είναι κάποια delicatessens καθώς και τα αεροδρόμια της χώρας, οι αγοραστές είναι ξένοι. Οι Έλληνες έχουν συνηθίσει να προμηθεύονται το μέλι της χρονιάς από κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή μελισσοκόμο», υπογραμμίζει.

Μήνυμα

Έχοντας επιτύχει επαγγελματικά σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική περίοδο, ο κ. Καρυπίδης στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους δοκιμάζονται από την ανεργία. «Αν πω πως κάποιος μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε έχει ονειρευτεί, αρκεί να επικεντρωθεί στο στόχο του, κάποιοι μπορεί να με κοροϊδέψουν. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία κατά τη γνώμη μου είναι οι καινοτόμες ιδέες και η αφοσίωση», αναφέρει και συνεχίζει: «Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας μπορεί να αποφέρει κέρδη αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά τα προϊόντα μας. Στο Βέλγιο για παράδειγμα, παρατηρώ πως από τα ράφια των μαγαζιών απουσιάζει το ελληνικό λάδι ενώ το ιταλικό και το ισπανικό κάνουν θραύση. Εμείς πηγαίνουμε με ένα γέρικο άλογο προσπαθώντας να τους φτάσουμε. Είναι αρκετά δύσκολο κάτι τέτοιο, αλλά αν οι νέοι μας ασχοληθούν σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως χώρα», καταλήγει.

Δημοσιεύτηκε στο parapolitika.gr στις 28 Μαρτίου.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy