...ιστορίες που αξίζει να διαδοθούν!

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΣΟΥ

Της Κέλλυς Φαναριώτη, εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνους που θα έχουν δίπλα τους στις πολύωρες αεροπορικές πτήσεις αλλά και την ευκαιρία να μοιράζονται τα διάφορα έξοδα που συνοδεύουν κάθε ταξίδι στο εξωτερικό, δίνει η νέα διαδικτυακή εφαρμογή Social Airways.

Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που απαντά στο πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο όταν ετοιμάζεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο και έχει να κάνει με το ποιος θα κάθεται στη θέση δίπλα του. To Social Airways δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γνωρίζει από πριν τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα του επίδοξου συνεπιβάτη και να επιλέξει από τη σχετική λίστα που εμφανίζεται μπροστά στον υπολογιστή.

Η διαδικτυακή ιδέα ανήκει στον 24χρονο Στυλιανό Λάμπρου, ο οποίος για να την κάνει πραγματικότητα έφτασε μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και τη Silicon Valley προς αναζήτηση χρηματοδότησης. Έτσι κατάφερε εκτός από το να βρει χρηματοδότες, να πάρει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές από τους ιδρυτές του Youtube και τον δημιουργό του facebook, Mark Zuckerberg.
« Τα τελευταία έξι χρόνια πηγαινοερχόμουν από την Λευκωσία στο Λονδίνο και διαπίστωνα κάθε φορά πως οι ώρες μέσα στο αεροπλάνο περνούσαν δύσκολα. Σκεφτόμουν λοιπόν πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ώστε οι επιβάτες να έχουν ένα ευχάριστο και ενδιαφέον ταξίδι. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της socialairways.com», δηλώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο νεαρός ελληνοκύπριος.


Εφαρμογή

Ο τρόπος χρήσης της πλατφόρμας είναι απλός: ο ενδιαφερόμενος ταξιδιώτης καταχωρεί τον αριθμό της πτήσης του στην ιστοσελίδα SocialAirways.com, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντά του αλλά και τις προτιμήσεις του για το πώς θα ήθελε να είναι ο συνταξιδιώτης του. Εν συνεχεία η πλατφόρμα αναλαμβάνει να εντοπίσει από την λίστα των επιβατών τον πιο ιδανικό συνεπιβάτη. Παράλληλα, μέσω της πλατφόρμας μπορεί να γίνει εντοπισμός όσων συνεπιβατών σκοπεύουν να επισκεφτούν συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος στον τόπο προορισμού. «Στόχος μας δεν είναι μόνο η επιλογή του συνταξιδιώτη μέσα στην πτήση αλλά και το μοίρασμα κάποιων εξόδων του ταξιδιού όπως είναι η διαμονή, οι μετακινήσεις ή η κοινή επίσκεψη σε μουσεία και άλλους χώρους ενδιαφέροντος», μας λέει. Επιπλέον, μέσω μίας σχετικής εφαρμογής, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για τον τόπο προορισμού.
Ανταπόκριση

Η απήχηση μέχρι στιγμής, είναι περισσότερο από ικανοποιητική, σύμφωνα με το Στυλιανό. Όπως μας λέει, μπορεί η προσπάθεια να μετρά μόνο λίγες εβδομάδες ζωής, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να επιλέξουν τον συνεπιβάτη τους για κάποιο ταξίδι. Μάλιστα, πρόσφατα έκλεισε η συνεργασία με γνωστή μηχανή αναζήτησης φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων. «Στόχος μας είναι να γίνει η ιστοσελίδα ακόμη πιο εύχρηστη και φιλική προς τους επιβάτες και να επεκτείνουμε την επιχείρηση στην Κύπρο» τονίζει και προσθέτει: «αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να δώσω μια ευκαιρία στην Κύπρο και να αποδείξω πως μπορούμε να ανοίξουμε τεχνολογικές εταιρίες. Δε χρειάζεται να ξενιτευτούμε για να το επιτύχουμε».
Κυνηγώντας το όνειρο

Ωστόσο, για να φτάσει στο σημείο να κάνει πράξη το όνειρό του και να δει την ιδέα του να γίνεται πραγματικότητα, ο Στυλιανός χρειάστηκε να περάσει πολλά. Έπρεπε να μαζέψει τα πράγματά του, να πληρώσει 1000 ευρώ και χωρίς να γνωρίζει κανένα να κάνει το υπερτλαντικό ταξίδι για την Αμερική όπου και είχε περισσότερες πιθανότητες να βρει χρηματοδότες. Η επιλογή του, ήταν κάτι που όπως λέει, δεν μετάνιωσε ποτέ καθώς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ανθρώπους- σύμβολα της επιχειρηματικότητας των νέων τεχνολογιών.

« Συναντήθηκα με τον δημιουργό του Facebook Μark Zuckemberg και τους δημιουργούς του Youtube. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του για 5 με 10 λεπτά. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία και νιώθω τυχερός που τον γνώρισα αν σκεφθεί κανείς μάλιστα πως η συνάντηση προέκυψε τυχαία», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «μας καλωσόρισε στο Facebook, μας κάλεσε να πάμε να φάμε και μας είπε να κυνηγήσουμε το όνειρό μας διότι κι εκείνος ξεκίνησε κάπως έτσι, έχοντας δηλαδή απλά στο μυαλό του μια ιδέα. Μας έδειξε τα γραφεία πως ήταν και πόσο γρήγορα μεγάλωσαν. Ήταν σίγουρα πολύ δυνατή εμπειρία».

Πάντως, για τον Στυλιανό που μπήκε στη διαδικασία να κυνηγήσει τ’ όνειρό του, το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο δεν είναι η ανεργία αλλά η στασιμότητα. Όπως λέει, πλήρωσε 1000 ευρώ για ένα εισιτήριο έχοντας απλά στο μυαλό του μια ιδέα. Όμως είναι κάτι που δεν μετανιώνει καθώς « στις μέρες μας ό,τι καλό προκύψει θα έρθει μετά από την πραγματοποίηση μια απλής ιδέας».

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy